Nöjesfält – Skräck, sockervadd och svindlande snurrar

På Liseberg finns en berg- och dalbana som går ner under marken. Den går som snabbast 105 kilometer i timmen. På Kolmården finns en av världens snabbaste berg- och dalbanor i trä. Den kommer upp i 115 kilometer i timmen och dessutom åker man upp och ner tre gånger. Fy bubblan! 

I den bläddervänliga boken Nöjesfält – Skräck, sockervadd och svindlande snurrar berättar Kerstin Sjödén om många olika berg- och dalbanor men även några andra attraktioner på svenska nöjesfält. En slänggunga och en vattenrutschkana till exempel. Men berg- och dalbanorna är flest. 

På varje uppslag om en attraktion finns rubrik, ingress, faktaruta, bilder, en lite längre text och ibland något mer. Förutom uppslagen som dedikerats till en specifik attraktion finns det kapitel som handlar om nöjesfältens historia, hur berg- och dalbanor byggs, smask på nöjesfält, temaparker, skräckhus och hur våra kroppar och huvuden reagerar på läskigheter. Det finns också några intervjuer med personer i branschen samt med ett par riktiga berg- och dalbanenördar. 

Boken har en tydlig layout, det är spännande att bläddra i den och upptäcka saker man blir nyfiken på. Det går bra att bara läsa lite grand på varje uppslag, på så sätt kan den passa läsare med olika ork eller förmåga att läsa längre texter. 

Det måste vara många barn och ungdomar som gillar att läsa en sådan här bok. De flesta älskar ju nöjesfält!

+ Källförteckning på slutet
– Varken innehållsförteckning eller register

Nöjesfält – Skräck, sockervadd och svindlande snurrar
Författare: Kerstin Sjödén
Illustration och grafisk form: Andrea Brandin
Speja förlag 2022
ISBN 9789188167996
59 sidor
Provläs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *