Fakta om väderprognoser

”Om du vet vad det kommer att bli för väder kan du förbereda dig.”

Ja, väderprognoser är bra. Både för oss vill klä oss rätt och för de som i sitt arbete är helt beroende av att kunna förhålla sig till växlingar i vädret. Till exempel sjömän och bönder, som författaren Nancy Dickmann nämner i den lättlästa boken Fakta om väderprognoser från Nypon förlag. 

Boken handlar om hur meteorologer arbetar och de apparater de har till sin hjälp. Det är en intressant text och som vanligt i serien Fakta om… så är boken välorganiserad med innehållsförteckning, tydliga kapitelrubriker och ett litet register längst bak. Illustrationerna i boken består av fotografier. Några av dem är fina men lite intetsägande men det finns också flera som föreställer den utrustning som nämns i texten. Dessa hjälper mig att förstå det texten förklarar, allt blir mer konkret. 

Likt de andra böckerna i denna serie, och andra faktaböcker från Nypon och Vilja förlag, är boken tämligen åldersneutral i sin formgivning och sitt tilltal. Det gillar jag, eftersom informationsbehov och läsförmåga inte alls alltid har någon tydlig koppling till hur gammal man är.

Cilla Dalén

Fakta om väderprognoser
Författare: Nancy Dickmann
Översättning och bearbetning: Linda Skugge
Nypon förlag 2023 (originalutgåva 2021)
ISBN: 9789179877255
31 sidor
Provläs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *