Chloe Kelly

Chloe Kelly klassas i Libris som en biografi, men det står tydligt i början av boken att några av händelserna i boken ”kommer från författarens fantasi och är antagligen inte helt verklighetstrogna”. Och jag måste säga att författaren Robin Adams i så fall har en ganska tråkig fantasi. Eller är det kanske så att när man hittar på grejer om nu levande personer så törs man bara skriva präktiga saker?

Boken är en av hittills tre böcker i serien Livet på planen. De handlar om kända fotbollsspelare och det är fint att en av de tre är en tjej. Böckerna är skrivna av olika författare, och de andra har jag inte läst. Men den här handlar framför allt om just det som händer på planen. Det är matcher och en del träningar, alla personer säger snälla och peppande saker till varandra och Chloe tänker idel mogna och rationella tankar när hon funderar över sin karriär och sitt spelande. 

Jag tycker det är supertråkigt. Men, och det är ett stort MEN, jag är ju inte road av fotboll. Det finns förmodligen fotbollsentusiaster som tycker att dramatiken i matcherna räcker för att göra boken intressant att läsa. 

Boken är utgiven av Nypon förlag som ju ger ut lättlästa böcker för barn. För att vara från Nypon är den osedvanligt tjock och den är helt utan bilder. Min gissning är att de barn i min skola som vill läsa böcker om fotboll kommer att föredra serien Fotbollsstjärnor från Tukan förlag, de böckerna älskar barnen, och även de lättlästa biografierna i serien Fakta om från Nypon. Men kanske har jag fel.

Cilla Dalén

Chloe Kelly
Författare: Robin Adams
Översättare: Linda Skugge
Nypon förlag 2024
ISBN 9789180772846
174 sidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *